Programma

 

Week bourgondisch genieten: Een ondekkingsreis door West Kreta en de lokale gastronomie. Elke dag is een nieuw avontuur. Ervaar het savoir vivre van de kretensers. Het is het eiland van de prachtige contrasten (stad, dorpjes, bergen, zee), de bijzondere gastvrijheid, de goede sfeer  en er wordt natuurlijk altijd goed gegeten. Samen met de gids  kom je bij de parels van Kreta. Een volledige verzorgde week in een adembenemende omgeving met een zeer gevarieerd programma en kookles.

Week met workshop beeldhouwen en schetsen: Op verschillende locaties gaan wij schetsen en beelden uitwerken in bijenwas of klei, om het te vervolgen in hout of zacht kalksteen. Een van die plaatsen is tussen de eeuwenoude olijfbomen en samen met de mythische verhalen, (Zeus werd groot gebracht op Kreta door een geit), geeft een heel aparte ervaring. Ook gaan wij in de aanwezigheid van een model houdingen en expressies schetsen.

Week wandelen met workshop fotografie: Trek je stoute schoenen aan en ontdek Kreta te voet. Prachtige taferelen met veel afwisseling. Hier zal aandacht besteed worden aan manier van kijken, compositie, techniek van scherpte/diepte en kleurtemperatuur. Fotograferen in het kader van wandelingen, dorpsbezoeken en het authentieke leven al genietend van de heerlijke  kretense bourgondische levenswijze.

Een schets van een bijzondere week met wandelen:

1- Aankomstdag Chania met transfer naar pension voor de eerste 3 overnachtingen.

2- Naar vissersplaats Kissamos het lokale museum bezoeken, lunchen in een restaurant in kleine vissershaven, archeologische site Polirinia. Ter afsluiting een bezoek aan wijnproeverij Karavitaki met meze.

3- Olijfbomen dag: Een wandeling in de schitterende natuur, een picknick met een broodje en een wijntje en workshop in een eeuwenoude olijfbomengaard. Vervolgens gaan we naar de traditionele olijfoliefabriek en tenslotte avondeten in een dorpje met een monumentale 3000 jaar oude olijfboom.

4.Vertrek naar de Witte Bergen. Prachtige kloofwandeling met uitleg over de flora op ons pad en het daaruit ontstaand kretens dieet. Lichte lunch in de kloof. Bezoek aan het kustplaatsje Sfakia. Eten en overnachten in Agios Giannis, bij Anthonis www.alonia.gr

5- Naar Agios Giannis in de bergen met uitzicht op de Zuidkust, daar waar de wegen ophouden en de stilte het overneemt, lichte wandeling in de omgeving naar een uitzichtspunt het ‘balkon’ . Cursus beeldhouwen of fotografie en pick-nick. Overnachting en avondeten in Agios Giannis.

6- Langere wandeling naar een mystieke grot of byzantijnse kerk en in die omgeving; in de aanwezigheid van een cursus model fotograferen of beeldhouwen in was, klei of mergel en in de namiddag kokkerellen met authentieke ingredienten, eten, drinken en overnachten in Agios Giannis.

 

7- Vertrek na ontbijt naar de regio Apokoronas bekend om zijn mooie dorpen met een historisch karakter. Bij deze dorpstocht zullen we lunchen in Gavalochori. De dag zal eindigen in Chania.

8- Dag van vertrek, vrije dag voor uw souvenirs. We zullen u de nodige tips geven voor de juiste adresjes.

riviersamaria1-1