Culinair

PROGRAMMA’S

Duik in een mythische reis van beeldschoon West-Kreta…

We bieden een bourgondische ontdekkingsreis in West Kreta, het eiland van de oudste beschaving van Europa, waar de Westerse en de Oosterse culturen samenkomen. Kreta is een terroir van Griekenland met eigen kazen, wijnen, olijfolie en nog veel meer. Ontdek een zeer gevarieerde keuken van meer dan 5000 jaar oude producten, recepten, gebruiken en traditie. Je gaat met een echte Kreta-kenner op stap om een week culinair te genieten en de geheimen te leren kennen van de heerlijke lokale gastronomie.

Tot op de dag van vandaag kent Kreta nog de oude gebruiken en een keuken met planten uit het wild en kruiden die al duizenden jaren gebruikt worden.

Week bourgondisch genieten: Een ontdekkingsreis door West Kreta en de lokale gastronomie. Elke dag is een nieuw avontuur. Ervaar het savoir vivre van de Kretenzers. Het is het eiland van de prachtige contrasten (stad, dorpjes, bergen, zee), de bijzondere gastvrijheid, de goede sfeer  en er wordt natuurlijk altijd goed gegeten. Samen met de gids  kom je bij de parels van Kreta. Een volledige verzorgde week in een adembenemende omgeving met een zeer gevarieerd programma met bijvoorbeeld:

– Biologische wijnproeverij op een landgoed.
– Kaasmakerij.
– Druiven eau de vie distilleren.
– Lokale seizoensproducten proeven, zoals schapenkaas bij de boer.
– Een oude olijfolie-fabriek bezoeken.
– Olijvenpluk in november en december.
– Hoe gaat de imker te werk?
– Kooklessen: Authentieke recepten van het eiland, koken en lekker opeten.

Programma op aanvraag via ons contact formulier.