Wandelen

PROGRAMMA’S

Er is niks mooier dan een eiland te voet ontdekken. Daar waar de auto niet kan komen, zijn de parels te vinden. Om volop te kunnen genieten van het landschap en de sfeer te proeven van de natuur maar ook de dorpjes, moet je even stil kunnen staan, om je heen kijken en je laten verassen met wat je op je pad tegenkomt.

Wandelen op Kreta:

Samen met een gids trek je het binnenland in ver van het massa toerisme. Ontdek het eiland van de contrasten: Een prachtige grillige groene natuur met ruige bergen, eeuwenoude cipressen, kastanjebomen, olijf- en wijngaarden, sinaasappelbomen en niet te vergeten de helderblauwe zee en de idyllische baaitjes aan de zuidkust. We gaan naar mooie bijzondere adresjes eten en drinken en bij de kleine producent zelf op bezoek.

Aard van de wandelingen:

Kreta is een groot eiland met oneindig veel wandelpaden. We hebben een grote keus wat de moeilijkheidsgraad betreft. Naar wens kan er een mooi wandelprogramma gemaakt worden.

Wandelen op Naxos:

Naxos is het grootste eiland van de Cyclades en biedt veel wandelmogelijkheden. Veel oude paden zijn nog onderhouden. Een eiland met veel geschiedenis, prachtige dorpjes en mooie stranden. Van de hoogste top Za kan je het hele eiland overzien en in kaart brengen samen met de omringende Cyclades eilanden.

Wandelen op Amorgos:

Amorgos is wat minder makkelijk te bereiken en dus weinig bewoond. Je kan er fantastisch wandelen met verassende en beeldschone plekjes. Het heeft maar weinig wegen, dus om het echt te verkennen, moet je te voet gaan.

Wandelen op Santorini:

Santorini is en blijft een zeer bijzonder eiland. Unique vulkanisch eiland in zijn soort met een schitterende Caldera en een exceptionele oude geschiedenis, wellicht was daar de Atlantis. Het is daarom een van de meest bezochte eilanden ter wereld. Voor wie cultuur en wandelen wil combineren, en van een goed glas wijn houdt, moet er een keer geweest zijn. Het eiland biedt zich voor kortere wandelingen, archeologische sites, musea, wijnproeven en niet te vergeten, een prachtig zonsondergang!

Algemene zaken:

De moeilijkheidsgraad van de wandelingen is altijd aangegeven en er zijn wandelingen voor ieder niveau. Gezien het avontuurlijk karakter is een redelijke conditie vereist. De deelnemer is verantwoordelijk voor zijn gezondheidstoestand en gaat mee op eigen risico.

niveau 1: een schoen, max 300 m hoogteverschil, 1,5 – 3 uur wandelen.
niveau 2: twee schoenen, max 700 m hoogteverschil, 3 – 4,5 uur wandelen.
niveau 3: twee schoenen +, max 1000m hoogteverschil, 5 – 6 uur wandelen.

De lokale weersomstandigheden op Kreta in de lente en in de herfst kunnen ertoe leiden dat een dag wordt aangepast. Er wordt altijd een goed alternatief voor in de plaats gekozen.

Gewenst materiaal: Goede wandelschoenen, wandelstokken, rugzak 20l, pet, regen jack, zonnebril, korte en lange broek, zakmes, pleisters, zonnebrand creme, zwemgoed, slippers.