Workshops

PROGRAMMA’S

Waarom op Kreta? Het eiland ligt tussen de drie continenten, midden in de Middellandse Zee en geeft ieder een bijzondere energie. Het was al in de Neolitische tijd bewoond, en floreerde in z’n kunst en cultuur door de eeuwen heen. Minoisch, Myceens, (Dadalos: het eerste holle bronzen beeldje met de juiste proporties), de Romeinse tijd, het Byzantium, en later de Kretenzische Renaissance, hebben allen in Kreta hun inspiratie gevonden en hun sporen achtergelaten.

Week met workshop beeldhouwen en schetsen: Op verschillende locaties gaan wij schetsen en beelden uitwerken in bijenwas of klei, om het te vervolgen in hout of zacht kalksteen. Een van die plaatsen is tussen de eeuwenoude olijfbomen en samen met de mythische verhalen, (Zeus werd groot gebracht op Kreta door een geit), geeft een heel aparte ervaring. Ook gaan wij in de aanwezigheid van een model houdingen en expressies schetsen.

Week wandelen met workshop fotografie: Trek je stoute schoenen aan en ontdek Kreta te voet. Prachtige taferelen met veel afwisseling. Hier zal aandacht besteed worden aan de manier van kijken, de compositie, de techniek van scherpte/diepte en kleurtemperatuur. Fotograferen in het kader van wandelingen, dorpsbezoeken en het authentieke leven tussen bergen en zee.

Lente met Muzen van Kreta!
WANDELEN EN BEELDHOUWEN OP KRETA.  

Duur: 8 dagen.
Data: op aanvraag
Prijs: 1425,- euro (exclusief vlucht).

April is de maand om te genieten van de voorjaarskleuren, de wilde bloemen, de zachte kleuren in de kloven en de turquoise blauwe Libische Zee. Een bijzonder inspirerende omgeving voor schetsen en beeldhouwen.
We organiseren een weekprogramma in Zuid West Kreta met een ervaren gids en een kunstenaar. Een workshop beeldhouwen met Judith van Lunsen in combinatie met betoverende wandelingen op het eiland van de contrasten met de gids Tanit Lopez.

Programma per dag:
Dag 1: Aankomst in Chania, een van de mooiste voormalige Venetiaanse havenstadjes van

de Middellandse Zee. Vrije tijd en samen avondeten. Een overnachting in Chania.

Dag 2: De Witte Bergen: Vertrek met transport naar het dorp Anopoli, dat hoog in de bergen ligt, in de herdersstreek Sfakia. Lunch in Anopoli en bezoek aan de bakker die de eeuwenoude traditie voortzet van bijzondere koekjes e.a. specialiteiten. Wandeling door het mooie oude dorp. Transport naar Agios Yiannis.

Dag 3: Agios Giannis: Wandeling naar het Balkon om daar met een magisch uitzicht een workshop te volgen met een heerlijk herders picknick. In de namiddag verder met eigen creatie of korte avondwandeling.
Nivo: 1 schoen.
Duur: 2 uur. Hoogteverschil: 150m.

Dag 4: Aradena kloof: Bezoek aan Aradena dorp en door de kloof wandelen naar de prachtige baai Marmara. We dalen langzaam naar de zee en genieten van een prachtig landschap. Schetssessie tijdens de wandeling. Boot naar Chora Sfakion. Waar we drie nachten blijven overnachten.
Nivo: 2 schoenen.
Duur: 3 uur.
Hoogteverschil: 600m. Bergaf.

Dag 5: Imbros kloof: Wandeling door de Imbroskloof, een historische kloof met een eeuwenoud pad en zeer interessant wat betreft de flora. We zullen daar de inheemse planten, kruiden en bloemen ontdekken en een schetssessie houden.
Nivo: 1 schoen.
Duur: 3 uur.
Hoogteverschil: 550m.

Dag 6: Zuidkust: Met de boot naar Loutro en een prachtige kustwandeling via het magische strand “Zoet Water” waar we modeltekenen. En vervolgens lopen terug naar het havenstadje Chora Sfakion.
Nivo: 1 schoen.
Duur: 1,5 uur.
Hoogteverschil: 250m.

Dag 7: Askifou plateau: We rijden door de bergen naar het prachtige plateau Askifou waar we lunchen en rijden vervolgens door naar Chania. Vrije tijd, avondeten en verblijf in het prachtige Venetiaanse Chania.

Dag 8: Vertrek: Vrije dag. Transfer naar de luchthaven.

* De wandelingen zijn geschikt voor iedereen, wel is ieder verantwoordelijk voor zijn gezondheidstoestand en neemt deel op eigen risico.

De lokale weersomstandigheden op Kreta in de lente en in de herfst kunnen ertoe leiden dat een dag wordt aangepast. Wij zullen er dan voor zorgen dat er een goed alternatief voor in de plaats komt.

Praktische informatie:

Lente met Muzen van Kreta!
WANDELEN EN BEELDHOUWEN OP KRETA.

Duur: 8 dagen.
Data: Op aanvraag.
Prijs: 1425,- euro.
Maximale deelname: 10 personen.

Inbegrepen:

 • 7 nachten logies in tweepersoonskamer met ontbijt in gezellige kleine pensionnetjes.

  (individuele kamer is mogelijk met een toeslag).

 • 6 maal lunch- en 7 maal avondeten (dag van aankomst avondeten, dag van vertrek

  vrij.

 • Alle excursies met gids, wandelingen, workshops.
 • Transfers van en naar het vliegveld van Chania, Kreta (Daskalogiannis).
 • Vervoer dat bij het programma hoort per bus openbaar en privé, boot, taxi.
 • Vervoer van u bagage van hotel tot hotel.

  Niet inbegrepen:

• • •

 • Aard van activiteit: De workshops zijn voor iedereen, er is geen voorkennis vereist. De wandelingen zijn niet moeilijk voor iemand met een goede fysieke conditie. De wandelingen zijn op eigen risico. De wandelingen zijn van maximaal drie uur en in berggebied. Men moet rekening houden met het terrein, op de paden liggen veel stenen en daarom zijn goede wandelschoenen aanbevolen.
 • Accomodaties: We verblijven in lokale pensionnetjes en familie hotels. Kamers met eigen badkamer.
 • Maaltijden: Iedere dag is het tafeltje dek! We zorgen ieder dag voor ontbijt, lunch en avondeten met lokale producten en specialiteiten.
 • Bagage: Voor uw comfort zal het vervoer van de bagage van hotel naar hotel worden verzorgd. Zorg dat u maximaal één niet te grote koffer meeneemt. Een rugzak van minimaal 25 liter heeft u nodig om uw wandelbenodigdheden en uw materiaal voor de workshops te kunnen meenemen.

U boekt zelf de vliegreis. Dit kan bij voorbeeld met met Aegean Airlines Athene- Kreta. (Goede verbinding). Of van Amsterdam met Transavia naar Kreta.

U wordt verwacht zelf een reisverzekering en een annuleringsverzekering af te sluiten.

Drankjes. Algemene informatie:

• In geval van overmacht: Wegens weersomstandigheden behoudt de gids zich het recht om het programma te wijzigen. De gids kan niet aansprakelijk worden gesteld in geval van overmacht, zoals slecht weer of stakingen. We zullen altijd het beste alternatief voor u kiezen.

Minimale deelname:

Om de reis mogelijk te maken moet er een minimale deelname van zes personen zijn. U kunt zich opgeven met het contact-formulier. U wordt op de hoogte gehouden van het aantal deelnemers. Zodra er voldoende deelnemers zijn, is de reis verzekerd en kunt u uw vlucht boeken. Hoe vroeger u u opgeeft, hoe voordeliger uw vlucht zal zijn!