Workshop programma’s

Beeldhouwen en Olijfbomen op Kreta!

Duur: 8 dagen
Prijs: vanaf € 1200
Data: oktober 2024
Groep: Exclusieve kleine groepen 6 à 7 personen.

Beeldhouwen op Kreta met Muzen van Kreta! Een bijzonder inspirerend eiland voor schetsen en beeldhouwen.

We organiseren een exclusieve en spannende week in West Kreta met kunstenares Judith van Lunsen en de gids Tanit Lopez.We verblijven in een authentiek herdersdorp in West Kreta, in een luxe landhuis temidden van de eeuwenoude olijfbomen en met uitzicht op de prachtige Witte Bergen. We zorgen iedere dag voor een mooi programma met schetsen en beeldhouwen, betoverende wandelingen, historische plekken, culinair genieten en uiteraard komen we bij de beste adresjes en deelt de gids kennis en leuke anekdotes met de gasten.

Een fantastische en unieke locatie:

We verblijven in West Kreta, in de prachtige regio van Apokoronas, een authentieke herdersstreek, in het hoog liggende dorp Drapanos met een schitterend uitzicht op bergen en zee. Villa Drapani is een luxueus gerenoveerd landhuis. Het interieur is ontworpen door TVB design met het gebruik van hout, ijzer en natuursteen. De verfijnde elegantie en moderniteit is in perfecte harmonie met het authentieke. Het huis heeft een grote eetzaal met open keuken, een zitkamer, 4 slaapkamers, twee badkamers en een extra toilet. Buiten heeft de résidence verschillende terrassen met planten, bomen en vele bloemen, ook zeer geschikt om heerlijk buiten in alle rust te schetsen, beeldhouwen en te genieten. We kunnen buiten koken en eten met gebruik van het terras met bar en barbecue bij het zwembad.

Op het programma:

 • Workshop ‘De olijfboom en mythen’: Workshop (Olijfboom, olijfhout) met Judith: Drie dagdelen met beeldhouwen tussen de oude olijfbomen van 2000 jaar oud aan de hand van klei en mergel, eventueel met een model. Wij werken met gutsen en kloppers en raspen voor het uitwerken van het beeld in (olijf)hout of marmer. De olijfboom vinden we terug in vele mythen, culturen en beschavingen. We laten ons inspireren door de schoonheid, de intrigerende en sensuele vormen van de stam en het mythische karakter van de prachtige bomen. 
 • Culinair genieten: Iedere dag goed verzorgde maaltijden met op het menu de delicatessen maar ook de recepten van oma met de wilde plantjes, kruiden en natuurlijk de olijfolie en de wijn van het eiland. We verblijven in fantastische sfeervolle locaties, met een authentieke goede Kretenzische keuken en met gebruik van de fantastische locale producten.
 • Samen koken: ‘De oude recepten van Kreta’: Een kookdemonstratie met de geheimen van het Kretens dieet, wilde eetbare planten die we zelf gaan plukken en alle bijzondere ingrediënten.
 • Chania stad, dorpen, archeologische vondsten en cultuur: Een bezoek aan de levendige mooie oude Venetiaanse havenstad en de authentieke dorpen met een rijke geschiedenis die we samen zullen ontdekken.
 •   Olijvenpluk en olijffabriek: We gaan samen olijven plukken en verwerken, de 4000 jarenoude olijfboom ontmoeten, een olijfolie-museum en een olijfolie-fabriek bezoeken om het hele productieproces van dichtbij te zien.
 • Wandelingen en bezichtigen: We wandelen door bergen, olijfgaarden, dorpen en steden om de gebruiken, cultuur en het historische erfgoed van het land te leren kennen. Het zijn relatief lichte wandelingen en van een gemiddelde duur van drie uur. We bezoeken en genieten ten volle van de natuur, bloemen, wilde kruiden, het prachtige gevarieerde landschap met bergen, kloven en de heldere blauwe zee.
 • Wijn, kaas en olijven: Kreta produceert van ouds olijfolie, maar ook veel andere producten zoals kaas en wijn. Een bezoek bij een wijnhuis met wijnen proeven staat natuurlijk op ons programma!

Lees meer


Masterclass Schilderen met Erik Tierolf in oktober 2024

Klassiek schilderen in sessies van 2 1/2 uur

Erik Tierolf oil on canvas

Dag 1: Wij gaan u in de omgeving op diverse mooie plaatsen meenemen voor het maken van foto’s van de plekken die u prachtig vindt, deze worden vervolgens gebruikt voor de schetsen als voorbereiding voor het te maken van het schilderij, hierbij ziet u meerdere opties van de schoonheid van Kreta die tot u verbeelding kunnen spreken.

Wij helpen u met de foto’s of u maakt ze zelf, naar gelieven.

Dag 2-8: schilderen opzet en uitwerking met heerlijk kretens lunch en diner afgewisseld met een excursie.

Wij werken buiten onder een zonnen afdak, een middag doen wij ook een model schets sessie in het landschap tussen de eeuwen oude olijfbomen, gevolgd door een heerlijke lunch met een goed glas kretense wijn.

Schilderen met olieverf met behulp van een monochromie onderschildering om een landschap of stilleven te schilderen. U leert ondergrond zetten, verf en kleur gebruik, het perspectief en het schitterende plezier van zelf schilderen onder het enthousiaste oog van de meester schilder Erik Tierolf.

Beginners en ook gevorderden kunnen hieraan deelnemen, aangezien het in een kleine groep georganiseerd is met maximaal 8 deelnemers. Partners die hier niet aan willen deelnemen zijn ook welkom en hiervoor wordt een aparte prijs berekend.

Beeldhouwen met lente en zee op Kreta!

Duur: 8 dagen
Prijs: vanaf 1200 € –
Data: mei 2025
Groep: Exclusieve kleine groepen 6 à 7 personen.

Beeldhouwen op Kreta met Muzen van Kreta! Een bijzonder inspirerend eiland voor schetsen en beeldhouwen zeker in de lente als de natuur ontwaakt.
We organiseren een exclusieve en spannende week in West Kreta met kunstenares Judith van Lunsen en de gids Tanit Lopez. We verblijven in een authentiek herdersdorp in West Kreta, in een luxe landhuis temidden van de eeuwenoude olijfbomen, wilde bloemen, met uitzicht op de bergen en zee. We zorgen iedere dag voor een mooi programma met beeldhouwen en schetsen, betoverende wandelingen, historische plekken, culinair genieten en uiteraard komen we bij de beste adresjes en deelt de gids kennis en leuke anekdotes met de gasten.

Een fantastische en unieke locatie:

 • We verblijven in West Kreta, in de prachtige regio van Apokoronas, een authentieke herdersstreek, in het hoog liggende dorp Drapanos met een schitterend uitzicht op bergen en zee. Villa Drapani is een luxueus gerenoveerd landhuis. Het interieur is ontworpen door TVB design met het gebruik van hout, ijzer en natuursteen. De verfijnde elegantie en moderniteit is in perfecte harmonie met het au- thentieke. Het huis heeft een grote eetzaal met open keuken, een zitkamer, 4 slaapkamers, twee badkamers en een extra toilet. Buiten heeft de résidence verschillende terrassen met planten, bomen en vele bloemen, ook zeer geschikt om heerlijk buiten in alle rust te schetsen, beeldhouwen en te genieten. We kunnen buiten koken en eten met gebruik van het terras met bar en barbecue bij het zwembad.

Op het programma:

 • –  Workshop ‘lente en mythen’: Workshop met Judith: Drie dagdelen met beeldhouwen tussen de bloemen, oude olijfbomen.
 • –  Culinair genieten: Iedere dag goed verzorgde maaltijden met op het menu de delicatessen maar ook de recepten van oma met de wilde plantjes, kruiden en natuurlijk de olijfolie en de wijn van het eiland. We verblijven in fantastische sfeervolle locaties, met een authentieke goede Kretenzi- sche keuken en met gebruik van de fantastische locale producten.
 • –  Samen koken: ‘De oude recepten van Kreta’: Een kookdemonstratie met de geheimen van het Kretens dieet, wilde eetbare planten die we zelf gaan plukken en alle bijzondere ingrediënten.
 • –  Chania stad, dorpen, archeologische vondsten en cultuur: Een bezoek aan de levendige mooie oude Venetiaanse havenstad en de authentieke dorpen met een rijke geschiedenis die we samen zullen ontdekken.
 • –  Wandelingen en bezichtigen: We wandelen door bergen, olijfgaarden, fantastische lente tafere-len met dorpen en steden om de gebruiken, cultuur en het historische erfgoed van het land te le- ren kennen. Het zijn relatief lichte wandelingen en van een gemiddelde duur van drie uur. We bezoeken en genieten ten volle van de natuur, bloemen, wilde kruiden, het prachtige gevarieerde landschap met bergen, kloven en de heldere blauwe zee.
 • –  Wijn, kaas en olijven: Kreta produceert van ouds olijfolie, maar ook veel andere producten zo- als kaas en wijn. Een bezoek bij een wijnhuis met wijnen proeven staat natuurlijk op ons programma!

Lees meer