Wandel programma’s

 1. Zomer met Muzen van Kreta!
 2. Twee eilanden van de Egeïsche Zee (niveau 1).
 3. Twee eilanden van de Egeïsche Zee (niveau 2).
WA-01

Zomer met Muzen van Kreta!

wandeling op kreta

Duur: 8 dagen.
Data: op aanvraag.
Prijs: vanaf 850 euro (exclusief vlucht).

Met Muzen van Kreta een weekprogramma in West Kreta op stap. Het is een ontdekkingsreis met heerlijk eten gecombineerd met wandelingen op het eiland van de contrasten, door bergen, olijfgaarden en via de grillige zuidkust. Het zijn wandelingen van maximaal 3 uur om volop te genieten van de natuur, de wilde bloemen en kruiden, de schitterende kloven, stranden en baaitjes aan de turquoise blauwe Libische Zee.  

Dag 1: Aankomst in Chania, een van de mooiste voormalige Venetiaanse havenstadjes van de Middellandse Zee. Vrije tijd en samen avondeten. Een overnachting in Chania.

Dag 2: Kydoni Kloof: Wandeling door een groene kloof tot een kleine oasis, de Botanische Tuinen,  waar we de oude lokale recepten en wijnen zullen proeven. Overnachten in Chania.

Dag 3: De nimf van de Zuidkust:  Vroeg vertrek met de bus naar Paleochora, nimf van de zuidkust van Kreta. Paleochora is een levendig en plezierig stadje met een eigen karakter. Mooie wandeling met pick-nick van twee uur. In de namiddag is er tijd om te zwemmen. We verblijven er twee nachten.

Dag 4: Kustwandeling: Het is een prachtige wandeling via verborgen strandjes, perfect om een duik te nemen in de helderblauwe turquoise Libische Zee. We bereiken een betoverend natuurgebied van bos en strand. In de namiddag nemen we met de boot terug naar Paleochora.

Dag 5: Antieke Tarra: We nemen de boot naar Agia Roumeli. Wandeling naar de Antieke stad Tarra, waar de rivier van de Samaria kloof op uitmondt, de diepste kloof van Europa. Lunch in het dorp.  Boot naar Chora Sfakion en transfer naar het plateau van Anopolis hoog in de Bergen ‘Lefka Ori’, waar we twee nachten verblijven.

Dag 6: De Witte Bergen: Transfer tot aan de voet van de Pachnes. Wandeling naar de hoogste top van de Lefka Ori door een betoverend bergwoestijn van 57 toppen boven de 2000 meter.  

Dag 7: Van bergen naar zee: Wandeling van de hoogvlakte naar de Zuidkust en een prachtige kustwandeling via het magische strand “Glyka Nera” naar het havenstadje Chora Sfakion, waar we de bus nemen naar Chania. Avondeten en overnachting in Chania.

Dag 8: Vertrekdag. Transfer naar de luchthaven.

Dag programma

Praktische informatie

Inbegrepen:

 • Accommodatie: 7 nachten in een pension of hotel. De prijs is voor een tweepersoonskamer. (Eenpersoonskamer mogelijk met een supplement).
 • Maaltijden: 7 ontbijt, 6 lunches en 7 diners. (dag van aankomst alleen diner, op de dag van vertrek alleen ontbijt).
 • Alle tours en wandelingen met een Nederlandse gids. Luchthaventransfers (Chania, Dasklogiannis).
 • Vervoer dat bij het programma hoort per bus openbaar en privé, boot, taxi.
 • Vervoer van u bagage van hotel tot hotel.

Niet inbegrepen:

 • U koopt uw ​​eigen vlucht, bijvoorbeeld bij Transavia of Aegean Airlines met een tussenstop in Athene of een rechtstreekse chartervlucht.
 • Uw verzekering. Zorg dat u een reis- en annuleringsverzekering hebt. *
 • De drankjes.

Algemene informatie:

Aard van activiteit: De wandelingen zijn niet moeilijk voor iemand met een goede fysieke conditie. De wandelingen zijn op eigen risico. De wandelingen zijn maximaal drie uur en in berggebied. Men moet rekening houden met het terrein, op de paden liggen veel stenen en daarom zijn goede wandelschoenen aanbevolen.  

Accomodaties: We verblijven in lokale pensionnetjes en familie hotels. Kamers met eigen badkamer.

Maaltijden: Iedere dag is het tafeltje dekje! We zorgen voor ontbijt, lunch en avondeten met lokale producten en specialiteiten. 

Bagage: Voor uw comfort wordt het vervoer van de bagage van hotel naar hotel geregeld. Zorg dat u maximaal één niet te grote koffer meeneemt. Een rugzak van minimaal 20 liter heeft u nodig om uw wandelbenodigdheden mee te nemen.

In geval van overmacht: Wegens weersomstandigheden behoudt de gids zich het recht voor om het programma te wijzigen. De gids kan niet aansprakelijk worden gesteld in geval van overmacht, zoals slecht weer, stakingen of gezondheidsproblemen. We zullen altijd het beste alternatief voor u kiezen.

• Minimale deelname: Om de reis mogelijk te maken moet er een minimale deelname van zes personen zijn. U kunt zich opgeven met het contact-formulier. U wordt op de hoogte gehouden van het aantal deelnemers. Zodra er voldoende deelnemers zijn, is de reis verzekerd en kunt u uw vlucht boeken. Hoe vroeger u u opgeeft, hoe voordeliger uw vlucht zal zijn!

Praktische informatie

WA-02

TWEE EILANDEN VAN DE EGEISCHE ZEE (niveau 1):

cycladen wandeling Amorgos

Duur: 10 dagen.
Data: Op aanvraag.
Prijs: vanaf 1200 euro (exclusief vlucht).

Ontdek te voet twee bijzondere eilanden van de Cyclades, Naxos en Amorgos. Over eeuwenoude paden gaan we de fascinerende geschiedenis van de eilanden tegemoet met o.a. Minoïsche sites, marmeren beelden van het Antieke Griekenland, kerken met prachtige Byzantijnse fresco’s en de indrukwekkende typische Venetiaanse torens van het eiland. De wandelingen duren gemiddeld drie uur met elke dag de mogelijkheid om te zwemmen. We ontdekken het schitterende landschap, de cultuur, tradities en lokale smaken van elk eiland.

Dag 1: Aankomst in Naxos: Transfer naar het hotel en we wandelen door het mooie oude havenstadje Naxos of we gaan naar een authentiek dorp in het binnenland van het eiland, dit is afhankelijk van de aankomsttijd van de boot.

Dag 2: Chora: Vertrek per boot naar het eiland Amorgos. We komen aan in het havendorp Katapola, waar we 4 nachten zullen verblijven. We rijden met de bus naar het bijzondere hoofdstadje Chora om de pittoreske straatjes te bewandelen en daarna lopen we terug via het prachtige oude ‘Molenspad’ van Chora naar Katapola.

Wandeling: 1 uur.

Niveau: 1 schoen.

Dag 3: Katapola – Minoa – Varsamitis-klooster – Chora: Een verassende wandeling via oude paden door de ongerepte natuur. We vertrekken vanuit het hotel te voet, bezoeken de archeologische site Minoa, het klooster Varsamitis en eindigen in het beeldschone stadje Chora. Lunch in Chora. Met de bus terug naar het hotel.

Wandeling: 3,5 uur

Niveau: 1 schoen.

Dag 4: Bergtop Ilias en het Klooster Chozoviotissa: We nemen de bus naar Chora. Daar begint onze klim naar het hoogste punt van het eiland, de Profitis Ilias. Daarna bezoeken we het Klooster Chozoviotissa en gaan vervolgens naar het strandje Santa Anna. Met de bus terug naar ons verblijfplaats Katapola.

Wandeling: 3 uur

Niveau: 1 schoen.

Dag 5: Broutsi – Ancient Arkesini – Moro Baai: Een mooie wandeling naar de indrukwekkende ruines van Ancient Arkesini, lunch in het kleine dorpje Broutsi, afdaling naar de baai Moro om te zwemmen. Vervoer per taxi terug naar Katapola.

Wandeling: 3 uur.

Niveau: 1 schoen.

Dag 6: Aigiali en Lagada: transfers naar Aigiali. Wandeling van Aigiali naar het mooie dorp Lagada en terug via Pano Potamos naar het strand van Aigiali. Zwemmen. Terug met de bus naar Katapola.

Wandeling: 2,5 uur.

Niveau: 1 schoen.

Dag 7: Bezoek Kouros van Naxos: we nemen de boot naar Naxos. Aankomst bij het hotel in Naxos stad. Vertrek per bus naar Chalki, een historisch dorp in het midden van het eiland. We gebruiken de oude paden die de dorpen in verbinding brengen, bezoeken de gigantische marmeren beelden, de Kouros, om uiteindelijk het dorp Melanes te bereiken. Met de bus terug naar Naxos stad.

Wandeling: 3,5 uur.

Niveau: 1schoen.

Dag 8: Chalki- Xiloskalo – Chalki: We beginnen in Chalki, het dorp van de Cédras-likeur en de prachtige kleine Byzantijnse kerken. We vervolgen de wandeling via weggetjes over de heuvels, en via verschillende dorpjes.

Wandeling: 3 uur.

Niveau: 1 schoen.

Dag 9: Bergtop Za: Bergwandeling naar de top van1001meter, het hoogste punt van Naxos dat ons een 360 graden panoramisch uitzicht biedt, waarbij je de omringende Cyclades eilanden kan zien. Avond in Naxos.

Wandeling: 4 uur.

Niveau: 2 schoenen.

Dag 10: Vertrek: Transfer naar de luchthaven van Naxos.

Dag programma

Praktische informatie:

inbegrepen:

 • Accommodatie: 9 nachten in een pension of hotel. De prijs is voor een tweepersoonskamer. (Eenpersoonskamer mogelijk met een supplement).
 • Maaltijden: 9 ontbijt, 8 lunches en 9 diners. (dag van aankomst alleen diner, op de dag van vertrek alleen ontbijt).
 • Alle tours en wandelingen met een Nederlandse gids.
 • Luchthaventransfers.

Niet inbegrepen:

 • U koopt uw ​​eigen vlucht, bijvoorbeeld bij Transavia of Aegean Airlines met een tussenstop in Athene of een rechtstreekse chartervlucht.
 • Uw verzekering. Zorg dat u een reis- en annuleringsverzekering hebt. *
 • De drankjes.

Algemene informatie:

 • Aard van de activiteiten: De wandelingen zijn voor iedereen, geen specifieke kennis vereist. Houd rekening met weinig begaande paden en neem goede wandelschoenen mee.
 • Accommodatie: Pension en hotel. Kamers met badkamer.
 • Maaltijden: Dagelijkse heerlijke maaltijden op basis van lokale specialiteiten.
 • Minimale deelname: Om de reis mogelijk te maken, is een minimale deelname van 6 personen vereist. U kunt zich aanmelden via het contact-formulier. U wordt op de hoogte gehouden van het aantal ingeschrevenen. Zodra we het minimale aantal deelnemers hebben, kunt u uw vlucht kopen. Hoe vroeger u boekt, hoe voordeliger de vluchtprijs.

* Wegens weersomstandigheden behoudt de gids zich het recht om het programma te wijzigen. De gids kan niet aansprakelijk worden gesteld in geval van overmacht, zoals slecht weer, stakingen of gezondheidsproblemen. We zullen altijd het beste alternatief voor u kiezen.

* De wandelingen zijn niet moeilijk voor iemand met een goede fysieke conditie. De wandelingen zijn op eigen risico.

Praktische informatie

WA-03

TWEE EILANDEN VAN DE EGEISCHE ZEE (niveau 2):

Duur: 10 dagen.
Data: Op aanvraag.
Prijs: vanaf 1200 euro (exclusief vlucht).

Ontdek te voet twee bijzondere eilanden van de Cyclades, Naxos en Amorgos. Over eeuwenoude paden gaan we de fascinerende geschiedenis van de eilanden tegemoet met o.a. Minoïsche sites, marmeren beelden van het Antieke Griekenland, kerken met prachtige Byzantijnse fresco’s en de indrukwekkende typische Venetiaanse torens van het eiland. De wandelingen duren gemiddeld drie uur met elke dag de mogelijkheid om te zwemmen. We ontdekken het schitterende landschap, de cultuur, tradities en lokale smaken van elk eiland.

Dag 1: Aankomst in Naxos: Transfer naar het hotel en we wandelen door het mooie oude havenstadje Naxos. 

Dag 2: Met de boot naar Amorgos: Vertrek per boot naar het eiland Amorgos. We komen aan in het haventje Katapola, waar we 4 nachten zullen blijven. We rijden met de bus naar het bijzondere hoofdstadje Chora en we maken een wandeling door de pittoreske straatjes, daarna lopen we terug via het oude zogenoemde ‘Molenspad’ van Chora naar Katapola.

Wandel tijd: 1 uur.

Niveau: 1 schoen.

Dag 3: Katapola- Ancient Arkesini- Broutsi- Moro Baai: Een mooie wandeling naar de indrukwekkende ruines van Ancient Arkesini, lunch in het kleine dorpje Broutsi, afdaling naar de baai Moro om te zwemmen. Vervoer per taxi naar Katapola.

Wandel tijd: 4 uur.

Niveau: 2 schoenen.

Dag 4: Over de bergkam van Amorgos: We nemen de bus naar het Klooster Chozoviotissa waar onze wandeling begint. Het pad van Chozoviotissa naar Aegiali, is een adembenemende route met alsmaar een prachtig uitzicht op de zee. Als we het kleine dorpje Potamos bereiken, vlak voor Aigiali, lunchen we in een kleine taverna met op Aigiali. Na de lunch is er de mogelijkheid om te zwemmen bij het strand van Aigiali en vervolgens rijden we terug met de bus naar Katapola.

Wandel tijd: 4 à 5 uur.

Niveau: 2 schoenen.

Dag 5: Het andere gezicht van Amorgos: We gaan met de bus naar de andere havenstad, Aigiali. Wandeling van Aigiali naar het mooie dorp Lagada. We nemen een oud pad naar het klooster Agios Theologos en wandelen verder tot aan een klein kerkje Stavros, dat hoog aan het einde van de bergkam ligt. Na een picknick nemen we de weg terug naar Aigiali. Terug met de bus naar Katapola.

Wandel tijd: 4 à 5 uur.

Niveau: 2 schoenen

Dag 6: Bezoek Kouros van Naxos: we nemen de boot naar Naxos. Aankomst bij het hotel in Naxos stad. Vertrek per bus naar Chalki, een historisch dorp in het midden van het eiland. We gebruiken de oude paden, die de dorpen met elkaar in verbinding brengen, bezoeken kleine dorpjes en de gigantische marmeren beelden, de Kouros. We rijden met de bus terug naar Naxos stad.

Wandeling: 3,5 uur.

Niveau: 1 schoen.

Dag 7: Bergtop Za: Bergwandeling naar de top van1001meter, het hoogste punt van het Naxos dat ons een 360 graden panoramisch uitzicht biedt waarbij je de omringende Cyclades eilanden kan zien. Avond in Naxos.

Wandeling: 4 uur.

Niveau: 2 schoenen.

Dag 8: De dorpen van Naxos: Een mooie wandeling in het centrale gedeelte van het eiland. We gaan door  een groen landschap met oude olijfgaarden en indrukwekkende eikenbomen. We passeren bijzondere kleine Byzantijnse kerkjes en  dorpjes met elk een eigen karakter.

Looptijd: 3 tot 4 uur.

Niveau: 1 schoen.

Dag 9: Apeiranthos – Agia Kyriaki – Moutsouna: We nemen de bus naar Apeiranthos, waar de oude weg naar de historische Emery mijnen begint.  We dalen geleidelijk af ​​naar de mijnen, een nogal surrealistisch landschap. Na de pick-nick vervolgen we onze tocht door de vallei naar het vissersdorpje Moutsouna, waar we kunnen zwemmen en eten in een restaurantje aan de haven. Terug naar het hotel met privévervoer.   

Wandeltijd: 5 uur.

Niveau: 2 schoenen.

Dag 10: Vertrek: Transfer naar de luchthaven van Naxos.

Dag programma

Praktische informatie:

inbegrepen:

 • Accommodatie: 9 nachten in een pension of hotel. De prijs is voor een tweepersoonskamer. (Eenpersoonskamer mogelijk met een supplement).
 • Maaltijden: 9 ontbijt, 8 lunches en 9 diners. (dag van aankomst alleen diner, op de dag van vertrek alleen ontbijt).
 • Alle tours en wandelingen met een Nederlandse gids.
 • Luchthaventransfers.
 • Vervoer dat bij het programma hoort per bus openbaar en privé, boot, taxi.

Niet inbegrepen:

 • U koopt uw ​​eigen vlucht, bijvoorbeeld bij Transavia of Aegean Airlines met een tussenstop in Athene of een rechtstreekse chartervlucht.
 • Uw verzekering. Zorg dat u een reis- en annuleringsverzekering hebt. *
 • De drankjes.

Algemene informatie:

 • Aard van de activiteiten: De wandelingen zijn voor iedereen, geen specifieke kennis vereist. Houd rekening met weinig begaande paden en neem goede wandelschoenen mee.
 • Accommodatie: Pension en hotel. Kamers met badkamer.
 • Maaltijden: Dagelijkse heerlijke maaltijden op basis van lokale specialiteiten.
 • Minimale deelname: Om de reis mogelijk te maken, is een minimale deelname van 6 personen vereist. U kunt zich aanmelden via het contact-formulier. U wordt op de hoogte gehouden van het aantal ingeschrevenen. Zodra we het minimale aantal deelnemers hebben, kunt u uw vlucht kopen. Hoe vroeger u boekt, hoe voordeliger de vluchtprijs.

* Wegens weersomstandigheden behoudt de gids zich het recht om het programma te wijzigen. De gids kan niet aansprakelijk worden gesteld in geval van overmacht, zoals slecht weer, stakingen of gezondheidsproblemen. We zullen altijd het beste alternatief voor u kiezen.

* De wandelingen zijn niet moeilijk voor iemand met een goede fysieke conditie. De wandelingen zijn op eigen risico.

Praktische informatie

 

Wandelen
Workshops
Culinair
à la carte