Wandel programma’s

 1. Kreta van Zeus tot heden!
 2. De magie van de Cyclades Eilanden.
 3. Twee eilanden van de Egeïsche Zee (niveau 2).
WA-01

Kreta van Zeus tot heden!

wandeling op kreta

Duur: 8 dagen.
Data: 11-18 Juni 2023 en 17-23 Oktober 2023.
Prijs: vanaf 950 euro (exclusief vlucht). ( +195€ eenpersoonskamer).

Minimaal aantal deelnemers: 6 personnes.

Kreta in kleur en geur: Een reis voor de fervente wandelaar. Ontdek Kreta te voet. Het grootste eiland van Griekenland met kliffen, kloven, hoge bergen en ongerepte natuur. Iedere dag maken we een andere tocht en ontdekken samen met de gids de gebruiken, cultuur en vijfduizend jaar geschiedenis vanaf de Minoïsche beschaving tot op heden. We genieten ten volle van de natuur: Bloemen, wilde kruiden, olijfgaarden, prachtig gevarieerd landschap met bergen, kloven, kustpaden en een heldere turquoise blauwe zee. Een culinair avontuur, met op het menu de beste lokale producten en de recepten van oma met gebruik van wilde planten, kruiden, en natuurlijk, de olijfolie en de lokale wijnen. We verblijven in sfeervolle locaties, met een authentieke goede Kretenzische keuken en gebruik van eigen producten. Het zijn wandelingen van gemiddeld vijf uur. Houd rekening met een rotsachtig gebied met veel losliggende stenen op de smalle paden, waarvoor goed schoeisel nodig is en wandelstokken aan te raden zijn.

Dag 1: Aankomst in Chania: Transfer naar het hotel. Kennismaking en dîner in Chania. Chania is een stad met een prachtig oud gedeelte, waar in de architectuur de hele geschiedenis van Kreta terug te zien is. Meer dan 5000 jaar is het een belangrijke stad. er is een mengeling van Byzantijnse, Osmaanse, Venetiaanse, Neoclassicistische en hedendaagse architectuur. Het is ooit de grootste en belangrijkste haven geweest van het Venetiaanse Rijk. We dineren in en heerlijk restaurantje aan de oude haven. Verblijf: Familie hotel, 1 nacht. Transfer luchthaven – Chania: 20mn.

Dag 2: Hoogvlakte Omalos: We vertrekken vroeg in de ochtend met de bus naar de hoogvlakte Omalos. Omalos ligt op 1200 meter midden in de Witten Bergen, de Lefka Ori, een berg massief met maar liefst 57 toppen boven de 2000 meter. Daar verblijven wij twee nachten  in een auberge. 

We doen meteen onze wandelschoenen aan en volgen een avontuurlijk pad over de bergen met een adembenemend tzicht op het plateau  en over de prachtige Witte Bergen. Hoogteverschil: +500 meter/ – 500 meter. Wandelduur: 4 uur.

Dag 3: De Samaria kloof: We vertrekken vroeg en lopen door één van de diepste en langste kloven van Europa. Diep in de kloof ligt een legendarisch dorp. Het dorp werd enkel tijdens de droge maanden bewoond en diende als een schuilplaats voor de verzetsstrijders, gedurende de vele eeuwen dat het eiland onderworpen was. Na een pick-nick in de kloof, volgen we de rivierbedding tot het mythische dorp Tarra en verder tot aan de zee. De wanden van de kloof zijn tot 900 meter hoog, een indrukwekkend, imposant en wild landschap. Na afloop nemen we een frisse duik in de cristal heldere Lybische zee. Hoogteverschil: – 1200 meter. Wandelduur: 6 uur, 15 km. Verblijf: Twee nachten in een pension met een uitstekende keuken.

Dag 4: Over zee en land: Vandaag doen we het wat rustiger aan om volop te genieten van de zuid kust. We nemen de boot naar de baai van het dorpje Loutro, dat ook enkel te voet en met de boot bereikbaar is. Daar vanuit begint een afwisselende kustwandeling. We lopen langs de zee, via gehuchten en bezoeken een heel oud klein Byzantijns kerkje. Na twee uur bereiken we een paradijselijk strand, Marmara. Na een zwem en lunch pauze, wandelen we een stukje omhoog tot aan een piste. Met een transfert rijden we naar het herdersdorp Anopolis. Anopolis, ligt op 600 meter. Het is een kleine oasis ten midden van een ongenadig stenig gebied en ruige bergen. Hoogteverschil: + 150 – 150. Wandelduur: 2 uur, 5 km. Verblijf: Drie nachten in een pension met een uitstekende keuken.

Dag 5:  Aradena kloof en de gieren: 10 mn transfer naar het verlaten dorpje Aradena. Daar begint een roodkleurige wilde kloof. Het pad gaat tussen en over grote rotsen, Er is geen klimwerk maar wel moet men soms de handen gebruiken. We zullen veel geiten tegenkomen en de gieren zien vliegen. De wandeling eindigt bij een idyllische baai aan de Libische Zee. Daar kunnen we zwemmen en lunchen bij een klein restaurantje. Na de pauze is het nog 20mn wandelen tot Livaniana waar we met transport terug gaan naar ons verblijf. Wandelduur: 4 uur.  Hoogteverschil: -700 +200 m. 11 km.

Dag 6: De hoogste top, Pachnes: Vertrek met transport tot aan de voeten van de hoogste berg, de Pachnes! Een betoverende tocht. We rijden door de dennen bossen, en naarmate we hoger komen, verandert het in een woestijn. We gaan te voet verder door een maanlandschap, tussen de vele hoge toppen, de Lefka Ori (Witte Bergen), en na een paar, uur reiken we de hoogste top, 2,453 meter, Pachnes. Een panoramisch uitzicht over land en zee. We nemen dezelfde weg terug. Wandelduur: 5 uur,  hoogteverschil: +500/ -200 m. 10 km

Dag 7: Zoet water en wijn: We vertrekken direct vanuit het hotel en lopen via een stil zigzag pad van Anopolis naar het kustplaatsje Loutro. We volgen de kust verder tot het bijzondere strand Glyka Nera (Zoet Water). Hier nemen we de tijd om nog even te genieten van de zee. We lopen door naar het vissersplaatsje Chora Sfakion en rijden terug naar het noorden, naar Chania. Onderweg stoppen we om wijnen te proeven bij een van de oudste wijnhuizen. Wandeling: 4 uur wandeltijd. 12 km. Wandelduur: 3 uur,  hoogteverschil: -700 +200 m. 11 km. Transfer 2 uur. Verblijf: familie hotel. 1 nacht in Chania. 

Dag 8: dag van vertrek: Transfer naar de luchthaven van Chania.

 

Dag programma

Praktische informatie

Inbegrepen:

 • Accommodatie: 7 nachten in een pension of hotel. De prijs is voor een tweepersoonskamer. (Eenpersoonskamer mogelijk met een supplement).
 • Maaltijden: 7 ontbijt en 7 diners. (dag van aankomst alleen diner, op de dag van vertrek alleen ontbijt).
 • Alle tours en wandelingen met een Nederlandse gids. Luchthaventransfers (Chania, Dasklogiannis).
 • Vervoer dat bij het programma hoort per bus openbaar en privé, boot, taxi.
 • Vervoer van u bagage van hotel tot hotel.

Niet inbegrepen:

 • U koopt uw ​​eigen vlucht, bijvoorbeeld bij Transavia of Aegean Airlines met een tussenstop in Athene of een rechtstreekse chartervlucht.
 • Uw verzekering. Zorg dat u een reis- en annuleringsverzekering hebt.
 • De drankjes, lunches en fooien.

Algemene informatie:

Aard van activiteit: De wandelingen zijn niet moeilijk voor iemand met een goede fysieke conditie. De wandelingen zijn op eigen risico. De wandelingen zijn in berggebied. Men moet rekening houden met het rotsige terrein en op de paden liggen veel stenen. Goede wandelschoenen nodig en wandelstokken zijn aanbevolen.  

Accomodaties: We verblijven in lokale pensionnetjes en familie hotels. Kamers met eigen badkamer.

Maaltijden: Iedere dag is het tafeltje dekje! We zorgen voor ontbijt en avondeten met lokale producten en specialiteiten. Voor de lunch kan er een pick-nick geregeld worden en zijn er op sommige dagen ook leuke eetadresjes.

Bagage: Voor uw comfort wordt het vervoer van de bagage van hotel naar hotel geregeld. Zorg dat u maximaal één niet te grote koffer meeneemt. Een rugzak van minimaal 20 liter heeft u nodig om uw wandelbenodigdheden mee te nemen.

In geval van overmacht: Wegens weersomstandigheden behoudt de gids zich het recht voor om het programma te wijzigen. De gids kan niet aansprakelijk worden gesteld in geval van overmacht, zoals slecht weer, stakingen of gezondheidsproblemen. We zullen altijd het beste alternatief voor u kiezen.

• Minimale deelname: Om de reis mogelijk te maken moet er een minimale deelname van zes personen zijn. U kunt zich opgeven met het contact-formulier. U wordt op de hoogte gehouden van het aantal deelnemers. Zodra er voldoende deelnemers zijn, is de reis verzekerd en kunt u uw vlucht boeken. Hoe vroeger u u opgeeft, hoe voordeliger uw vlucht zal zijn!

Praktische informatie

WA-02

DE MAGIE VAN DE CYCLADEN EILANDEN :

Duur: 12 dagen.
Data: op aanvraag.
Prijs: op aanvraag (vol pension, exclusief vlucht).

Bezoek te voet vier prachtige eilanden van de Cycladen, Sifnos, Milos, Kimolos en Santorini. We volgen de oude paden, en ontdekken de fascinerende geschiedenis van de eilanden met overblijfselen uit de Minoïsche, de oud-Griekse en Romeinse tijd, de kleine kapelletjes, de pittoreske witte Cycladische dorpjes en het leven van nu. De wandelingen zijn gemiddeld vier uur met fantastische taferelen, over heuvels, langs de kust en de turquoise blauwe zee. We genieten van de prachtige landschappen, proeven de cultuur, tradities en smaken van lokale producten en recepten. Het is een reis waarbij je vier verschillende eilanden in al hun diversiteit echt leert kennen.

DDag 1: de dorpen van Santorini: Santorini is een vulkanisch eiland met nog één actieve vulkaan. Het is misschien wel de bekendste en meest toeristische van de Cycladen. Maar in april wordt het eiland weinig bezocht. De Caldera is prachtig en de kleuren zijn adembenemend in het voorjaar. Vandaag wandelen we tussen de wijngaarden van Santorini en bezoeken we minder bekende dorpjes te voet: Megalochori, Pyrgos en Emborio. We nemen de bus naar Perissa, een dorpje aan zee met het beroemde zwarte strand. We blijven daar drie nachten. Wandeltijd: 2 uur. Hoogteverschil: + 200/ -200 m.

Dag 2: Ancient Thera: Vertrek rechtstreeks vanuit Perissa. We klimmen naar de indrukwekkende archeologische vindplaats van het oude Thera, dat zijn glorie genoot tijdens het Ptolemeïsche tijdperk. We bezoeken de oude stad op een klif. Wandeltijd: 2 uur. Hoogteverschil: + 300 m. en -300 m.

Dag 3: De Caldera: Bus naar Fira. Bezoek aan het Prehistorisch Museum van Fira. Daar kunnen we de 4000 jaar oude fresco’s zien, en alles dat was begraven door de uitbarsting van de vulkaan in 1650 voor Christus van de Cycladische nederzetting. Een ongeëvenaarde ontdekking van een verloren beschaving. Buitengewoon mooie wandeling langs de caldera van Santorini van Fira naar Oia. Terugkeer met de bus naar Perissa.
Hoogteveschil: +250 /-250 m Wandeltijd: 3,5 uur

Dag 4: Boot naar Sifnos: Een eiland dat nog zeer authentiek is, waar de oude ezelpaden nog worden gebruikt en het land wordt gecultiveerd. We wandelen er in alle rust, ontdekken de dorpen, de hemelse baaien en de overblijfselen van meer dan 5000 jaar fascinerende geschiedenis.

Artemonas – Poulati – Kastro – Erkies -Apolonia: Dit is een lus-wandeling met zicht op zee en bezoek aan het betoverende dorpje Kastro. We bewandelen oude paden. We dalen af ​​naar Kastro, volgen een mooi bloemrijk pad, en keren dan terug naar Artemonas. Tijd om het charmante dorp Artemonas te bezoeken. Wandeltijd: 4 uur Hoogteverschil + 350 m -350m.

Dag 5: Agios Andreas – Taxiarchis Skafis – Vathy: Vandaag beginnen we met een bezoek aan een klein museum, dat ons interessante informatie geeft over de geschiedenis van het eiland. Sifnos speelde, ondanks zijn omvang, een zeer belangrijke rol in de oudheid. We nemen het pad dat ons het Westen van het eiland laat ontdekken. We eindigen bij de mooie baai Vathy om te eten en te zwemmen. Terug met de bus naar het hotel. Wandeltijd: 4 en half uur. Hoogteverschil -: 450 m

Dag 6: Plati Gialo -Moni Vrisi – Chrysopigi: We nemen de bus naar Plati Gialo, ten zuidoosten van het eiland. Te voet gaan we naar Vrisi, een klein klooster. Na de picknick, dalen we weer af, via een heel mooi pad naar de baai Faros. Iets verder, is het klooster Chrysopigi, dat heel mooi aan zee ligt. Wandeltijd: 4 uur Hoogteverschil + 350 m -350 m

Dag 7: Apolonia – Profitis-Ilias: Beklimming naar de hoogste top van Sifnos, op 682 m. Traditioneel gingen de bewoners van het eiland er meerdere keren per jaar heen voor bijzondere ceremonies en om de Griekse goden te aanbidden. Wandeltijd: 5 uur. Hoogteverschil: – 450m. +450m.

Dag 8: Ontdekking van het zuiden: Vandaag is een van de langste wandelingen. We klimmen naar een klooster, en dalen weer af, ​​via een prachtig naar de baai Ormos Fykiadas. Daar kunnen we zwemmen in de glas heldere zee. Het pad gaat verder langs hele oude olijfbomen. Daar genieten we van onze picknick. Daarna, gaan we verder over een heel mooi pad naar het strand Platy Gialo. Na een verfrissende duik in de zee en een gezellig terrasje, nemen we de bus terug naar het hotel. Wandeltijd: tussen 5u en 5u30. Hoogteverschil: – 450m. +450m.

Dag 9: Het eiland Milos: We nemen de boot naar Milos. We verblijven 3 nachten in een pension in Adamantas, de haven van het eiland. Milos is een van de drie vulkanische eilanden van de Cycladen met een heel bijzondere vorm. Vandaag bezoeken we het oude Milos, de catacomben, de oude stad Plaka: We nemen de bus tot Plaka. Wij bezoeken te voet, de Romeinse overblijfselen, de catacomben van Milos, de levendige straatjes van Plaka en het hoogliggende  Kastro, ene genieten van een panoramisch uitzicht over het eiland en de andere Cycladen. Terugkeer naar het hotel met de bus (10 min.). Wandeltijd: 2 uur. Hoogte: +220 en -220

Dag 10: Filakopi naar Mandrakia: Vandaag hebben we de meest spectaculaire wandeling in Milos. We nemen de bus naar Fylakopi. We passeren de kloof van Papafranga en wandelen langs de kust. De noordkust bestaat uit kalksteenrots, waardoor een maanlandschap ontstaat, uniek in zijn soort. De kliffen, de vulkanische rotsen en het witte landschap van Sarakiniko maken het buitengewoon bijzonder. Na zwemmen en picknicken, gaan we verder naar de kleine typische vissershavens: Pachena, Mytakas en Mandrakia. Retourtransfer naar Adamantas. Wandeluren: 4 uur. Hoogte: +100 en -100

Dag 11: Kimolos: Vandaag gaan we naar het vierde eiland. Kimolos heeft maar enkele inwoners. Vroeg in de ochtend vertrekken we naar de kleine haven Polonia en nemen we de shuttle naar Kimolos. We komen aan in het haventje, en lopen naar het dorp. Van daaruit gaan we verder met het ontdekken van dit betoverende eiland, met echte parels. Prachtige paden, kristalheldere zee en fantastische rotsformaties. Wandeluren: 5 u. Hoogte: -300 en +300

Dag 12: Vertrek. Transfer naar luchthaven Milos

Dag programma

Praktische informatie:

inbegrepen:

 • Accommodatie: 11 nachten in een pension of hotel. De prijs is voor een tweepersoonskamer. (Eenpersoonskamer mogelijk met een supplement).
 • Maaltijden: Vol pension. (dag van aankomst alleen diner, op de dag van vertrek alleen ontbijt).
 • Alle tours en wandelingen met een Nederlandse gids.
 • Luchthaventransfers.

Niet inbegrepen:

 • U koopt uw ​​eigen vlucht, bijvoorbeeld bij Transavia of Aegean Airlines met een tussenstop in Athene of een rechtstreekse chartervlucht.
 • Uw verzekering. Zorg dat u een reis- en annuleringsverzekering hebt. *
 • De drankjes.

Algemene informatie:

 • Aard van de activiteiten: De wandelingen zijn voor iedereen, geen specifieke kennis vereist. Houd rekening met weinig begaande paden en neem goede wandelschoenen mee.
 • Accommodatie: Pension en hotel. Kamers met badkamer.
 • Maaltijden: Dagelijkse heerlijke maaltijden op basis van lokale specialiteiten.
 • Minimale deelname: Om de reis mogelijk te maken, is een minimale deelname van 6 personen vereist. U kunt zich aanmelden via het contact-formulier. U wordt op de hoogte gehouden van het aantal ingeschrevenen. Zodra we het minimale aantal deelnemers hebben, kunt u uw vlucht kopen. Hoe vroeger u boekt, hoe voordeliger de vluchtprijs.

* Wegens weersomstandigheden behoudt de gids zich het recht om het programma te wijzigen. De gids kan niet aansprakelijk worden gesteld in geval van overmacht, zoals slecht weer, stakingen of gezondheidsproblemen. We zullen altijd het beste alternatief voor u kiezen.

* De wandelingen zijn niet moeilijk voor iemand met een goede fysieke conditie. De wandelingen zijn op eigen risico.

Praktische informatie

WA-03

TWEE EILANDEN VAN DE EGEISCHE ZEE (niveau 2):

Duur: 10 dagen.
Data: Op aanvraag.
Prijs: vanaf 1200 euro (exclusief vlucht).

Ontdek te voet twee bijzondere eilanden van de Cyclades, Naxos en Amorgos. Over eeuwenoude paden gaan we de fascinerende geschiedenis van de eilanden tegemoet met o.a. Minoïsche sites, marmeren beelden van het Antieke Griekenland, kerken met prachtige Byzantijnse fresco’s en de indrukwekkende typische Venetiaanse torens van het eiland. De wandelingen duren gemiddeld drie uur met elke dag de mogelijkheid om te zwemmen. We ontdekken het schitterende landschap, de cultuur, tradities en lokale smaken van elk eiland.

Dag 1: Aankomst in Naxos: Transfer naar het hotel en we wandelen door het mooie oude havenstadje Naxos. 

Dag 2: Met de boot naar Amorgos: Vertrek per boot naar het eiland Amorgos. We komen aan in het haventje Katapola, waar we 4 nachten zullen blijven. We rijden met de bus naar het bijzondere hoofdstadje Chora en we maken een wandeling door de pittoreske straatjes, daarna lopen we terug via het oude zogenoemde ‘Molenspad’ van Chora naar Katapola.

Wandel tijd: 1 uur.

Niveau: 1 schoen.

Dag 3: Katapola- Ancient Arkesini- Broutsi- Moro Baai: Een mooie wandeling naar de indrukwekkende ruines van Ancient Arkesini, lunch in het kleine dorpje Broutsi, afdaling naar de baai Moro om te zwemmen. Vervoer per taxi naar Katapola.

Wandel tijd: 4 uur.

Niveau: 2 schoenen.

Dag 4: Over de bergkam van Amorgos: We nemen de bus naar het Klooster Chozoviotissa waar onze wandeling begint. Het pad van Chozoviotissa naar Aegiali, is een adembenemende route met alsmaar een prachtig uitzicht op de zee. Als we het kleine dorpje Potamos bereiken, vlak voor Aigiali, lunchen we in een kleine taverna met op Aigiali. Na de lunch is er de mogelijkheid om te zwemmen bij het strand van Aigiali en vervolgens rijden we terug met de bus naar Katapola.

Wandel tijd: 4 à 5 uur.

Niveau: 2 schoenen.

Dag 5: Het andere gezicht van Amorgos: We gaan met de bus naar de andere havenstad, Aigiali. Wandeling van Aigiali naar het mooie dorp Lagada. We nemen een oud pad naar het klooster Agios Theologos en wandelen verder tot aan een klein kerkje Stavros, dat hoog aan het einde van de bergkam ligt. Na een picknick nemen we de weg terug naar Aigiali. Terug met de bus naar Katapola.

Wandel tijd: 4 à 5 uur.

Niveau: 2 schoenen

Dag 6: Bezoek Kouros van Naxos: we nemen de boot naar Naxos. Aankomst bij het hotel in Naxos stad. Vertrek per bus naar Chalki, een historisch dorp in het midden van het eiland. We gebruiken de oude paden, die de dorpen met elkaar in verbinding brengen, bezoeken kleine dorpjes en de gigantische marmeren beelden, de Kouros. We rijden met de bus terug naar Naxos stad.

Wandeling: 3,5 uur.

Niveau: 1 schoen.

Dag 7: Bergtop Za: Bergwandeling naar de top van1001meter, het hoogste punt van het Naxos dat ons een 360 graden panoramisch uitzicht biedt waarbij je de omringende Cyclades eilanden kan zien. Avond in Naxos.

Wandeling: 4 uur.

Niveau: 2 schoenen.

Dag 8: De dorpen van Naxos: Een mooie wandeling in het centrale gedeelte van het eiland. We gaan door  een groen landschap met oude olijfgaarden en indrukwekkende eikenbomen. We passeren bijzondere kleine Byzantijnse kerkjes en  dorpjes met elk een eigen karakter.

Looptijd: 3 tot 4 uur.

Niveau: 1 schoen.

Dag 9: Apeiranthos – Agia Kyriaki – Moutsouna: We nemen de bus naar Apeiranthos, waar de oude weg naar de historische Emery mijnen begint.  We dalen geleidelijk af ​​naar de mijnen, een nogal surrealistisch landschap. Na de pick-nick vervolgen we onze tocht door de vallei naar het vissersdorpje Moutsouna, waar we kunnen zwemmen en eten in een restaurantje aan de haven. Terug naar het hotel met privévervoer.   

Wandeltijd: 5 uur.

Niveau: 2 schoenen.

Dag 10: Vertrek: Transfer naar de luchthaven van Naxos.

Dag programma

Praktische informatie:

inbegrepen:

 • Accommodatie: 9 nachten in een pension of hotel. De prijs is voor een tweepersoonskamer. (Eenpersoonskamer mogelijk met een supplement).
 • Maaltijden: 9 ontbijt, 8 lunches en 9 diners. (dag van aankomst alleen diner, op de dag van vertrek alleen ontbijt).
 • Alle tours en wandelingen met een Nederlandse gids.
 • Luchthaventransfers.
 • Vervoer dat bij het programma hoort per bus openbaar en privé, boot, taxi.

Niet inbegrepen:

 • U koopt uw ​​eigen vlucht, bijvoorbeeld bij Transavia of Aegean Airlines met een tussenstop in Athene of een rechtstreekse chartervlucht.
 • Uw verzekering. Zorg dat u een reis- en annuleringsverzekering hebt. *
 • De drankjes.

Algemene informatie:

 • Aard van de activiteiten: De wandelingen zijn voor iedereen, geen specifieke kennis vereist. Houd rekening met weinig begaande paden en neem goede wandelschoenen mee.
 • Accommodatie: Pension en hotel. Kamers met badkamer.
 • Maaltijden: Dagelijkse heerlijke maaltijden op basis van lokale specialiteiten.
 • Minimale deelname: Om de reis mogelijk te maken, is een minimale deelname van 6 personen vereist. U kunt zich aanmelden via het contact-formulier. U wordt op de hoogte gehouden van het aantal ingeschrevenen. Zodra we het minimale aantal deelnemers hebben, kunt u uw vlucht kopen. Hoe vroeger u boekt, hoe voordeliger de vluchtprijs.

* Wegens weersomstandigheden behoudt de gids zich het recht om het programma te wijzigen. De gids kan niet aansprakelijk worden gesteld in geval van overmacht, zoals slecht weer, stakingen of gezondheidsproblemen. We zullen altijd het beste alternatief voor u kiezen.

* De wandelingen zijn niet moeilijk voor iemand met een goede fysieke conditie. De wandelingen zijn op eigen risico.

Praktische informatie

 

Wandelen
Workshops
Culinair
à la carte