Culinaire programma’s

OLIJVEN EN GASTRONOMIE.

Duur: 8 dagen.
Data: November – Maart op aanvraag.
Prijs: vanaf 950 euro (exclusief vlucht).

Met Muzen van Kreta, een culinaire week met alles over olijven & olijfolie, zelf plukken en verwerken, genieten van de lokale delicatessen en mooie adresjes. We ontdekken het authentieke Kreta zonder toeristen met olijfgaarden, mooie wandelingen met bergen en zee. De wandelingen zijn maximaal 3 uur om te genieten van de natuur, de wilde bloemen en kruiden, de typische dorpjes, stranden en baaitjes aan de turquoise blauwe Libische Zee.

Dag 1: Aankomst in Chania, een van de mooiste voormalige Venetiaanse havenstadjes van de Middellandse Zee. Vrije tijd en samen avondeten. Een overnachting in Chania.

Dag 2: Marktdag: We gaan naar de markt en andere adresjes om verse typische producten van het eiland te kopen. Bezoek aan een wijnhuis. In de namiddag doen we een kooksessie met de traditionele recepten op een mooie locatie. 

Dag 3: Olijven: Olijvenpluk met pick-nick. Bezoek aan een olijfolie-fabriek en het kleine museum gewijd aan de 3000 jarenoude olijfboom van het dorp.  

Dag 4: De Witte Bergen: Ochtend vrij in Chania. Na de lunch vertrekken we met de bus naar Anopolis, dat ligt aan de voet van de Witte Bergen. Bezoek aan de bakker die de eeuwenoude traditie voortzet en de meest heerlijke koekjes e.a. bakt. Een korte wandeling voor het avondeten.

Dag 5: Agios Giannis, Balkoni, Aradena:  Wandeling op de hoogvlakte met een betoverend landschap en een bezoek aan het historische dorp Aradena. Namiddag kretens koken.

Dag 6: Kustwandeling: Te voet naar het badplaatsje Loutro en een kustwandeling via het magische strand “Glyka Nera”. En vervolgens lopen naar het havenstadje Chora Sfakion waar we een transfer nemen naar Chania.

Dag 7: Fruit en Wijn: We gaan naar een prachtige groene streek met sinaasappelgaarden en avocado-bomen en op bezoek bij een wijnboer om de kretense wijnen te proeven. Na een heerlijke lunch, rijden we naar Chania. Vrije tijd en afscheidsdiner.  

Dag 8: Vertrekdag. Transfer naar de luchthaven. 

Dag programma

Praktische informatie:

Inbegrepen:

•7 nachten logies in tweepersoonskamer met ontbijt in gezellige pensionnetjes. (individuele kamer is mogelijk met een toeslag).

•6 maal lunch- en 7 maal avondeten (dag van aankomst avondeten, dag van vertrek vrij.

•Alle excursies met gids, wandelingen.

•Transfers van en naar het vliegveld van Chania, Kreta (Daskalogiannis).

•Vervoer dat bij het programma hoort per bus openbaar en privé, boot, taxi.

•Vervoer van u bagage van hotel tot hotel. 

Niet inbegrepen:

•U boekt zelf de vliegreis. Dit kan bijvoorbeeld met Aegean Airlines Athene- Kreta. (Goede verbinding). Of van Amsterdam met Transavia naar Kreta.

•U wordt verwacht zelf een reisverzekering en een annuleringsverzekering af te sluiten.

• Drankjes.

Algemene informatie:

Wandelingen: De wandelingen zijn niet moeilijk voor iemand met een goede fysieke conditie. De wandelingen zijn op eigen risico. De wandelingen zijn van maximaal drie uur en in berggebied. Men moet rekening houden met het terrein, op de paden liggen veel stenen en daarom zijn goede wandelschoenen aanbevolen.  

Accomodaties: We verblijven in lokale pensionnetjes en familie hotels. Kamers met eigen badkamer.

Maaltijden: Iedere dag is het tafeltje dekje! We zorgen voor ontbijt, lunch en avondeten met lokale producten en specialiteiten. 

Bagage: Voor uw comfort wordt het vervoer van de bagage van hotel naar hotel  geregeld. Zorg dat u maximaal één niet te grote koffer meeneemt. Een rugzak van minimaal 20 liter heeft u nodig om uw wandelbenodigdheden mee te nemen.

  •     In geval van overmacht: Wegens weersomstandigheden behoudt de gids zich het recht voor om het programma te wijzigen. De gids kan niet aansprakelijk worden gesteld in geval van overmacht, zoals slecht weer of stakingen. We zullen altijd het beste alternatief voor u kiezen.

Minimale deelname:

Om de reis mogelijk te maken moet er een minimale deelname van zes personen zijn. U kunt zich opgeven met het contact-formulier. U wordt op de hoogte gehouden van het aantal deelnemers. Zodra er voldoende deelnemers zijn, is de reis verzekerd en kunt u uw vlucht boeken. Hoe vroeger u u opgeeft, hoe voordeliger uw vlucht zal zijn!

Praktische informatie

WANDELEN EN CULINAIR GENIETEN!

Duur: 8 dagen.
Data: Op aanvraag.
Prijs: 950 euro (exclusief vlucht).

Met Muzen van Kreta: Een culinair avontuur, met op het menu de delicatessen maar ook recepten van oma met wilde planten, kruiden en natuurlijk de olijfolie en wijnen van het eiland. We verblijven in fantastische sfeervolle locaties, met een authentieke goede kretenzische keuken met gebruik van eigen producten. Iedere dag maken we een andere tocht en ontdekken samen met de gids het eiland van Zeus vanaf de Minoïsche beschaving tot op heden. We wandelen door bergen, olijfgaarden en dorpen om de gebruiken, cultuur en het historische erfgoed van het land te leren kennen. Het zijn wandelingen van gemiddeld vier uur. In het zuiden van Kreta moet men rekening houden met een rotsachtig gebied met veel losliggende stenen op de smalle paden, waarvoor goed schoeisel en eventueel stokken aan te raden zijn. We bezoeken en genieten ten volle van de natuur, bloemen, wilde kruiden, het prachtige gevarieerde landschap met bergen, kloven en de heldere blauwe zee. 

Dag 1: AAankomst in Chania: Transfer naar het hotel. Kennismaking en dîner in Chania. Chania is een stad met een prachtig oud gedeelte, waar in de architectuur de hele geschiedenis van Kreta terug te zien is. Meer dan 5000 jaar is de stad bewoond geweest, er is een mengeling van Byzantijnse, Osmaanse, Venetiaanse, Neoclassicistische en hedendaagse gebouwen. Het is ooit de grootste en belangrijkste haven geweest van het Venetiaanse Rijk. We dineren daar in en heerlijk restaurantje. 

Verblijf: Eenvoudig hotel, 1 nacht. Transfer luchthaven – Chania: 20mn

Dag 2: Marktdag: Chania en de Zuidkust: In de ochtend vrije tijd om door de straatjes en steegjes te dwalen van de oude havenstad Chania, een parel van de Venetiaanse tijd. Na de lunch gaan we met de bus door de bergen naar het vissersdorp Chora Sfakion in het zuiden. We nemen de boot naar Agia Roumeli, een bijzonder dorp dat nog steeds enkel te voet of met de boot te bereiken is. Agia Roumeli was de stadstaat Tarra in de tijd van de Griekse goden en ligt aan de uitmonding van de grootste en diepste kloof van Europa. In de namiddag maken we een korte wandeling naar ‘het kasteel’, een voormalig Venetiaans fort van de 13de eeuw met een prachtig uitzicht over het dorp.  

Wandelduur: 2 uur,  5 km Hoogteverschil: +200 m -200 m. Verblijf: Drie nachten in een eenvoudig familie pensionnetje met een uitstekende keuken.

Dag 3: Olijven: Kustwandeling Marmara – Agia Roumeli : We nemen de boot naar Marmara, een idyllische baai aan de Lybische Zee. We genieten even van deze plek (zwemmen, terrasje). Daar begint een pittige kustwandeling terug naar Agia Roumeli. We lopen over een oud pad met stenen en keien, via het strand van Agios Pavlos, een zeer oud byzantijns kerkje en verder naar ons verblijfplaats. Na een inspannende wandeling kunnen we bij aankomst een duik in de heldere blauwe zee nemen en genieten van een verdiende borrel voor het avondeten.

Wandelduur: 4/5 uur, 12km.Hoogteverschil: +200m, – 200m.

 Dag 4: De Samaria kloof: We vertrekken vroeg en maken een wandeling door een van de diepste kloven van Europa. We gaan tot het verlaten legendarische dorp dat diep in de kloof ligt. Het dorp werd enkel tijdens de droge maanden bewoond en diende als een schuilplaats gedurende de vele eeuwen van strijd tegen de verschillende bezettingen in Kreta. Na een pick-nick in de kloof, lopen we terug en genieten we van het indrukwekkende imposante en wilde landschap. Na afloop nemen we een duik in de Lybische zee. 

Wandeling: 6 uur, +400m -400m 16 km.

Dag 5: De Zuidkust, Wijn en Olijfolie: Vroeg op de ochtend varen we naar Loutro. We maken een  spannende wandeling langst de kust met een uitgebreide zwem en lunch pauze bij het  strand Glyka Nera (Zoete wateren). We lopen door naar het vissersplaatsje Chora Sfakion en vertrekken met een privé busje. We rijden een uur door de bergen naar de Noordkust. Na een bezoek aan een lokale wijnboer en een olijfolie fabriek, verlaten we het Westen van het eiland en rijden naar het hartje van Kreta, Axos. 

Wandeling: 4 uur wandeltijd. 40mn boot. 2 uur reistijd. (1 uur naar de Wijn en olijvenfabriek en nog een uur naar Axos).Verblijf: 3 nachten in een mooie Agro-toerisme accommodatie.

Dag 6: Axos en de Gieren:  Axos ligt aan de voeten van de Ida Berg waar Zeus geboren is. Een heel ander landschap dan de maquis van het zuiden, we wandelen door een wild groen gebied en zien de gieren die hoog in de kloof nestelen. We lopen tussen eeuwenoude olijfgaarden via een kleine Byzantijnse kerk naar het Klooster Chalepa waar we genieten van de tuin. We dalen nog een stukje af naar een oud dorpje en keren via dezelfde weg terug om de gieren nog eens te zien vliegen. In de namiddag is er een kooksessie waarbij we samen kretensische traditionele recepten bereiden.

Wandeling:  31/2 uur +200 -200,  12 km.

Dag 7: Wandeling Zominthos – Anogeia: Transfer naar het recent ontdekte Minoïsche paleis Zominthos, gelegen op de bedevaartroute naar de Ida Grot, de geboorteplaats van Zeus.We wandelen naar het historische en authentieke dorp Anogeia, waar gezellig geluncht kan worden. Na de wandeling, bezoeken we de ‘boerderij’ van ons verblijf, waar we kunnen zien hoe ze kaas maken en proeven deze met olijfolie, honing en eau-de-vie van het huis. 

Wandeling: 3 uur,  -500m. 12 km. Transfer 40mn + 15 mn.

Dag 8: Vertrekdag. Transfer naar de luchthaven. 

Read more hidden text

Dag programma

Praktische informatie:

Inbegrepen:

•7 nachten logies in tweepersoonskamer met ontbijt in gezellige pensionnetjes. (individuele kamer is mogelijk met een toeslag).

•6 maal lunch- en 7 maal avondeten (dag van aankomst avondeten, dag van vertrek vrij.

•Alle excursies met gids, wandelingen.

•Transfers van en naar het vliegveld van Chania, Kreta (Daskalogiannis).

•Vervoer dat bij het programma hoort per bus openbaar en privé, boot, taxi.

•Vervoer van u bagage van hotel tot hotel. 

Niet inbegrepen:

•U boekt zelf de vliegreis. Dit kan bijvoorbeeld met Aegean Airlines Athene- Kreta. (Goede verbinding). Of van Amsterdam met Transavia naar Kreta.

•U wordt verwacht zelf een reisverzekering en een annuleringsverzekering af te sluiten.

• Drankjes.

Algemene informatie:

Wandelingen: De wandelingen zijn niet moeilijk voor iemand met een goede fysieke conditie. De wandelingen zijn op eigen risico. De wandelingen zijn van maximaal drie uur en in berggebied. Men moet rekening houden met het terrein, op de paden liggen veel stenen en daarom zijn goede wandelschoenen aanbevolen.  

Accomodaties: We verblijven in lokale pensionnetjes en familie hotels. Kamers met eigen badkamer.

Maaltijden: Iedere dag is het tafeltje dekje! We zorgen voor ontbijt, lunch en avondeten met lokale producten en specialiteiten. 

Bagage: Voor uw comfort wordt het vervoer van de bagage van hotel naar hotel  geregeld. Zorg dat u maximaal één niet te grote koffer meeneemt. Een rugzak van minimaal 20 liter heeft u nodig om uw wandelbenodigdheden mee te nemen.

  •     In geval van overmacht: Wegens weersomstandigheden behoudt de gids zich het recht voor om het programma te wijzigen. De gids kan niet aansprakelijk worden gesteld in geval van overmacht, zoals slecht weer of stakingen. We zullen altijd het beste alternatief voor u kiezen.

Minimale deelname:

Om de reis mogelijk te maken moet er een minimale deelname van zes personen zijn. U kunt zich opgeven met het contact-formulier. U wordt op de hoogte gehouden van het aantal deelnemers. Zodra er voldoende deelnemers zijn, is de reis verzekerd en kunt u uw vlucht boeken. Hoe vroeger u u opgeeft, hoe voordeliger uw vlucht zal zijn!

Praktische informatie